TEORIA DUBLULUI STANDARD, tema falsă a naționaliștilor demenți de la Vișegrad!

Deschid televizorul. Se discută despre dublul standard al produselor alimentare din Uniunea Europeană. Deschid radioul, tema este și mai aprig dezbătută. Mă refugiez în „paradisul” online…din nou despre brânza lor și brânza noastră. Mă apucă nervii, îmi vine să vomit de draci…

Povestea asta de doi lei, împachetată foarte ingenios pentru prostime de către liderii Grupului de la Vișegrad (Polonia, Slovacia, Cehia și Ungaria), fără excepție purtători de viruși naționaliști contagioși, este o temă falsă. O mizerie propagandistică!!! De ce? Pentru că, pur și simplu, nu are subiect! Să mă explic!

Tema are conținut dacă, iaurtul de exemplu, este vândut ca un produs IDENTIC atât în România cât și în Belgia, produsele au prețuri, vă rog să fiți atenți, IDENTICE, etichetele sunt IDENTICE și o analiză de specialitate poate demonstra că cele două sunt diferite din punct de vedere al conținutului. Știe vreunul dintre voi un asemenea caz…ajutați-l pe ministru Daea, cel cu oaia, că tot a început el o anchetă pe acest subiect pentru a nu pierde „bomba zilei”.

Eu, personal, nu pot identifica un asemenea produs și pricep foarte clar că această chestiune a dublului standard alimentar este o poveste care nu face decât să cauționeze poziționările demente, pur și simplu demente, ale liderilor Grupului de la Vișegrad. Despre chestia asta voi scrie zilele următoare, pe larg.

Produsele alimentare comercializate în Europa de Vest sunt mai scumpe decât cele care stau frumos așezate în rafturile românești. Dacă sunt mai scumpe, pare că, teoretic, sunt și mai bune, cu aport caloric mai mare, cu mai puține grăsimi etc.

De ce iaurtul pe care o multinațională îl vinde românilor este mai prost decât iartul pe care compania respectivă îl vinde belgienilor? Foarte simplu!!! Pentru că l-au produs în așa fel încât să iasă mai ieftin, că să aibă cine dracu` să-l cumpere la Focșani, Mangalia, Botoșani sau Medgidia! Pun unii niște întrebări de îți vine să-ți iei câmpii! Vor românii același iaurt? Nu-i problemă! Vorbesc eu cu procesatorul și umplem România doar cu iaurt de calitate europeană!

Întrebarea este foarte simplă: câți dintre noi, românii, își vor permite să plătească 2,2 euro pe un iaurt? Până și mașinile, la magazinul de mașini, sunt aparent aceleași, dar, în fapt, atât de diferite! La nivelurile de echipare mă refer, în cazul oricărei mărci de automobil!

Aaaa, dacă pe etichetă scrie ceva, iar în borcan este altceva…la pușcărie cu procesatorul, dar asta este o temă diferită, nu-i așa?

Închei, sigur s-a priceput! Este firesc să primești ce plătești! Și, nu-i așa, să urăști ce nu înțelegi!

Cătălin Dumitriu

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: