Dedicat celor care își validează excepționalismul putrezit de promiscuitatea culturală individuală!

DEX – COLONÍE: Teritoriu ocupat și administrat de o națiune străină și care este dependent de aceasta pe plan politic, economic, cultural etc.

Semantica acestui cuvânt este mult mai generoasă pentru toți cei care, aparent stăpânitori de metafore buhăite de răutate și venin, își validează excepționalismul putrezit de promiscuitatea culturală individuală folosind argumentul „coloniei europene” drept cauză principală a neîmplinirilor și neputințelor cronice ale românilor.

Ni se spune, de peste 10 ani, că aderarea la Uniunea Europeană a fost o greșeală capitală, că o ducem din ce în ce mai rău deoarece „stăpânii Europei” ne-au obligat să ne închidem fabricile, minele și uzinele, că suntem din ce în ce mai săraci pentru că alții se îmbogățesc pe spinarea noastră, că ne-am vândut bogățiile pentru un pumn de arginți și multe, foarte multe alte inepții teribile care nu nimic de a face cu realitățile, așa cum sunt ele, crude și nemiloase. Cea mai mizerabilă afirmație cu care se susțin module halucinante de manipulare publică rămâne paradigma…”România, colonie europeană”.

Dacă putem fi sinceri măcar o secundă cu noi înșine, vom putea recunoaște, măcar în tăcere, că:

  • Nimeni, absolut nimeni din exterior nu controlează politica internă sau externă a României. Cum poți afirma acest lucru când, deși elucubrația care face subiectul acestor rânduri este pusă pe seama lui Iohannis, Koveși și a „închipuitului sistem”, la alegerile din toamna anului trecut PSD a zdrobit pur și simplu totul în cale și a realizat, alături de ALDE, cel mai bun scor din istoria sa? Păi, despre ce colonie discutăm? Sau, suntem o țară în care românii decid singuri numele celor care merită puterea?
  • Românii, nu puțini, vreo 6 milioane și-au ales președintele și tot ei, la doar 2 ani distanță, cu o majoritate covârșitoare, și-au ales Guvernul. Opozabile, cele două elemente ale puterii balansează corect dinamica politică. Nici așa nu-i bine? Nici așa!

Și, sunt astfel de exemple cu duiumul…

Povestea acestei închipuite colonii face victime. Și mă refer exact la cei care consideră că ei nu sunt niciodată de vină. La cei care nu au învățat la timp, la cei care nu au muncit la timp, la cei care stau cu mâna întinsă, la cei care nu pot înțelege că legile naturale ale concurenței și competenței nu pot fi anulate de inepții de acest gen, la cei care put a lene și nu-și pot imagina o lume în care ei mănâncă mai prost, iar alți mai bine, la cei nostalgici după comunism, nostalgici după teribila ciumă a echității sociale, a conducerii și proprietății colective, mă refer la cei care așteaptă ora 16.00 ca să spargă ușa locului de muncă, la cei care ies în stradă și fac grevă dacă nu li se dă, mă refer la cei care votează un Guvern care dorește să-și spele penalii, la cei care nu au ieșit niciodată din țară ca să vadă cum arată o stradă, o grădiniță sau o școală în țările normale, acolo unde oamenii, ca să mănânce, trebuie să muncească.

Mă refer la cei care dau șpagă pentru un loc de muncă la stat, la cei care nu concep să le fie evaluată activitatea, la cei care tac când trebuie să vorbească și urlă exact atunci când trebuie să înțeleagă că așa nu mai merge.

Mă refer și la toți nemernicii care manipulează spunând oamenilor că ei, amărâții, nu sunt niciodată de vină, că România a ajuns o colonie pentru că așa vor unii sau alții, independent de voința suveranului popor.

Toți, absolut toți sunt victime! Pentru că nu vor să gândească, pentru că deleagă cu prea mare ușurință această obligație unor machiavelici formatori de opinie, plătiți cu zeci de mii de euro pentru a transforma, semantic vorbind, România în colonie. Pentru că povestea vinde, pentru că povestea identifică vinovății și curăța caractere îndoielnice.

Închei, spundu-le celor care vor urma „să-mi bage și să-mi scoată”, pentru că altceva nu știu, pentru că altcumva nu pot, că ceea ce li se întâmpla stă scris în cărțile de căpătâi ale psihologiei sociale. Citatul de mai jos este relevant…
„Cei mai mulți oameni nu își doresc libertate deoarece asta înseamnă responsabilitate. Iar responsabilitățile îi sperie pe oameni.” – S. Freud.

Acesta este motivul pentru care românii, posesori de precare coordonate culturale, deleagă decizia/opinia necondiționat, chiar dacă aceasta are legătură directă cu viața lor, „stăpânului” care oferă, fără să ceară nimic la schimb.

Acesta este motivul pentru care românii încă se poartă cu primarul sau cu președintele CJ cu o reverență aproape monarhică, vorbește în șoaptă despre el și-l asimilează, fără să înțeleagă de ce, STĂPÂNULUI de care are nevoie pentru a se simți în siguranță.

Din acest punct de vedere, DA, nemernicii au dreptate. România va rămâne o colonie veritabilă! Atâta vreme cât unii dintre români nu-și vor dori, rațional și asumat, să fie cu adevărat liberi și, implicit, responsabili.

Pentru ceilalți, cei care au înțeles ce am scris eu aici, România va fi, la un moment dat, țara din care nu vom mai pleca, țara care nu va mai livra Europei atât de mulți refugiați culturali! Știu sigur că așa va fi…mai devreme sau mai târziu!
Am zis!!!

Cătălin Dumitriu

Un gând despre „Dedicat celor care își validează excepționalismul putrezit de promiscuitatea culturală individuală!

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: