VIDEO FABULOS! Asemenea lui BIRLIC, românii nu au o problemă cu ȘPAGA, ci cu mărimea ei!

America Latină este raiul corupției instituționalizate! Acum câteva zile, fostul președinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a fost condamnat la 9 ani de închisoare, pentru corupție.

Fostul președinte peruan Ollanta Humala și soția sa Nadine Heredia au fost condamnați joi la 18 luni de arest preventiv pentru spălare de bani în cursul campaniei prezidențiale din 2011, după ce ar fi primit trei milioane de dolari din partea gigantului brazilian în construcții Odebrecht. Exemplele pot continua!

În România este la fel, nu s-a schimbat mai nimic în ultimii 27 de ani. Șpaga se dă și se ia! Deși ne plângem, cu ipocrizie, de acest fenomen extrem de toxic, dăm în continuare șpagă. Avem o problemă, la nivelul percepției personale și colective, cu spăgile mari, așa cum au fost cele din celebrul caz Microsoft, dar nu ne deranjează spăgile mici, mărunte și curente, cele care, de fapt, țin în viață acest fenomen mizerabil.

Altfel spus, așa cum pare să sugereze și maestrul Birlic în secundele de mai jos…nu ne deranjează ȘPAGA ci doar mărimea ei! Ce ar mai fi de zis…

Cătălin Dumitriu

Un gând despre „VIDEO FABULOS! Asemenea lui BIRLIC, românii nu au o problemă cu ȘPAGA, ci cu mărimea ei!

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: