Își doresc sau nu românii VOT OBLIGATORIU? Aceasta este întrebarea, care să fie, oare, răspunsul…

„A arăta pisica” – a amenința pe cineva în legătură cu aproprierea unei confruntări directe pe un un anumit subiect. În cazul de față, VOTUL OBLIGATORIU!

Legitimitatea actualei puteri este susținută de votul a 18% din populația majoră a României. Primarii, cu doar câteva excepții izolate, sunt aleși cu procente asemănătoare. Paradoxul este înfiorător. Asistăm neputincioși cum puterea își cauționează acțiunile clamând închipute majorități, iar noi decontăm, acesta este adevărul, neimplicarea.

Politicienii, indiferent ce partid reprezintă ei în Parlament, nici nu vor să audă de așa ceva! NICIODATĂ, absolut niciodată, nu au demarat o dezbatere serioasă, de magnitudine națională, pe tema votului obligatoriu! Oare de ce?

Mă gândeam cât de oportună este lansarea unei petiții online cu acest subiect? Câtă susținere poate primi o astfel de inițiativă? Iată întrebări, caut răspunsuri!

Știți ce-i foarte curios? S-au strâns milioane de semnături pentru susținerea proiectului de modificare a definiţiei familiei în Constituţie! Foarte bine! Dar pentru abrogarea Ordonanței 13 au semnat, în primăvară, puțin peste 100 000 de români, deși în P-ța Victoriei am fost peste 300 000.

Ca atare, românii își doresc sau nu să „igienizeze” clasa politică prin introducerea votului obligatoriu? Aceasta-i întrebarea!

Dacă-ți dorești VOT OBLIGATORIU, răspunde cu un share! Dacă nu ești de acord, comentează aici sau pe Facebook și explică DE CE!

Să fiți iubiți și înțelepți!

Cătălin Dumitriu

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: