Frica de DRAGNEA, CONSTITUȚIE de șters la cur și România STAUL de drept!

Legile sunt făcute pentru a fi respectate, pentru a nu permite arbitrariul, pentru a ne proteja unii de altii, pentru a defini foarte clar setul de lucruri care se pot face și cele care sunt, nu-i așa, interzise.

Legile sunt făcute de oameni, tot pentru ei. Ei bine, sunt anumite legi în care este specificat foarte clar că VOTUL, exercițiu democratic suprem în democrațiile asumate și consolidate, este secret. Votul poate fi de mai multe feluri, dar atunci când se votează OAMENI, acesta este, invariabil, SECRET! Și la Rădăuți, și la București, Sidney, Washington, Londra sau Mărășești.

În Parlamentul României, demnitarii se șterg cu regula votului secret exact…la cur. Deși stipulată în Constituție, procedura de validare a unui nou Guvern sau de demitere a acestuia prin moțiune de cenzură a fost încălcată de zeci de ori în acești 27 de ani de democrație originală.

Exemplul de săptămână trecută, moțiunea Grindeanu, atunci când toți acești mancurți pesediști, făcuți din zoaie de oameni (altfel nu-i pot spune unui individ lipsit complet de demnitate și onoare), au votat la vedere, de frica represaliilor teleormănene, a pus definitiv capac oricărei speranțe de igienizare a Parlamentului.

Am mai scris și despre…

Experiment fabulos în Suedia despre utopia socialismului! Mai simplu de atât, nici că se putea! ♦ Pilda lui Gandhi, lectură obligatorie pentru români decenți! Ordinarilor, sunați-l pe tata să-i spuneți că l-ați mințit și de data asta!Despre papion, cizme de cauciuc, trecutul, prezentul și viitorul scuipatului pe jos!Întrebare pentru imbecili! Băgăm sau nu case de marcat în biserici? Dictatura hashtag-lui, democrația românească, Țuțea și păsărica cu apă!

Atâta vreme cât niște nemernici, înalți demnitari ai Statului, nu dau doi bani pe Constituția României, care ar fi motivele rezonabile pentru care eu, posesor anonim și oligofren de principii europene, ar trebui să mai respect legile acestei țări?

Întrebare simplă pentru cei care veghează la respectarea legilor: 241 de cetățeni ai României au încălcat, cu bună știință, o prevedere obligatorie din Constituție! Care este sancțiunea în acest caz? Cui dracu` să scriu, ce-i de făcut? Pentru că, dacă nu există nici un fel de sancțiune în acest caz, frica de Dragnea va deveni mai puternică decât respectul față de lege, respectul față de Constituție! Caz în care România încetează să mai fie un STAT și se va transforma, încet dar sigur, într-un…STAUL!

Cătălin Dumitriu

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: