PILDA LUI GANDHI! LECTURĂ OBLIGATORIE PENTRU ROMÂNI DECENȚI!

O poveste, am citit-o undeva, o scriu aici și pentru voi…

Într-un sat prăpădit din India începutului de sec. XX, într-o familie simplă, un copil mânca foarte mult zahăr. Atât de mult, încât părinții lui nu mai știam ce să facă. Au decis să meargă cu acel copil în fata lui Gandhi, ca înțeleptul să-l convingă să nu mai mănânce atât de mult zahăr.

După un drum foarte lung și obositor, mama și copilul ajung în fața înțeleptului. Mama explică întreaga poveste, iar Gandhi, privindu-l cu atenție pe băiat, le spune celor doi să vină în fața lui peste o săptămână.

Deși mama copilului protestează, Gandhi decide că așa este mai bine. După o săptămână, cei doi se prezintă din nou în fața înțeleptului, iar acesta, aducându-și aminte de ei, spune copilului să nu mai mănânce așa de mult zahăr. Copilul, siderat de privirea marelui Gandhi, pricepe imediat și promite că nu va mai mânca atât de mult zahăr. Problema fiind rezolvată, femeia este rugată să se întoarcă acasă cu băiatul ei.

Dar, așa cum bănuiți, ea l-a întrebat pe Gandhi: „De ce ne-ai pus să mai așteptăm o săptămână pentru a sta de vorbă cu copilul doar câteva secunde!”. Răspunsul a venit în câteva secunde: „Pentru că acum o săptămână și eu mâncam foarte mult zahăr.”…a răspuns Gandhi cu multă înțelepciune.

De ce am senzația că cei mai mulți dintre cei care ne spun astăzi să nu mai „mâncăm” atât de mult zahăr, sunt la un pas de…diabet?

Citiți ACEASTĂ CARTE! Perspectiva voastră asupra lumii și oamenilor se va schimba! Credeți-mă!

Cătălin Dumitriu

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: