PILDA LUI GANDHI! LECTURĂ OBLIGATORIE PENTRU ROMÂNI DECENȚI!


O poveste, am citit-o undeva, o scriu aici și pentru voi…

Într-un sat prăpădit din India începutului de sec. XX, într-o familie simplă, un copil mânca foarte mult zahăr. Atât de mult, încât părinții lui nu mai știam ce să facă. Au decis să meargă cu acel copil în fata lui Gandhi, ca înțeleptul să-l convingă să nu mai mănânce atât de mult zahăr.

După un drum foarte lung și obositor, mama și copilul ajung în fața înțeleptului. Mama explică întreaga poveste, iar Gandhi, privindu-l cu atenție pe băiat, le spune celor doi să vină în fața lui peste o săptămână.

Deși mama copilului protestează, Gandhi decide că așa este mai bine. După o săptămână, cei doi se prezintă din nou în fața înțeleptului, iar acesta, aducându-și aminte de ei, spune copilului să nu mai mănânce așa de mult zahăr. Copilul, siderat de privirea marelui Gandhi, pricepe imediat și promite că nu va mai mânca atât de mult zahăr. Problema fiind rezolvată, femeia este rugată să se întoarcă acasă cu băiatul ei.

Dar, așa cum bănuiți, ea l-a întrebat pe Gandhi: “De ce ne-ai pus să mai așteptăm o săptămână pentru a sta de vorbă cu copilul doar câteva secunde!”. Răspunsul a venit în câteva secunde: “Pentru că acum o săptămână și eu mâncam foarte mult zahăr.”…a răspuns Gandhi cu multă înțelepciune.

De ce am senzația că cei mai mulți dintre cei care ne spun astăzi să nu mai “mâncăm” atât de mult zahăr, sunt la un pas de…diabet?

Cătălin Dumitriu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: