ÎNTREBARE PENTRU IMBECILI! Băgăm sau nu CASE DE MARCAT în BISERICI?

Pentru conformitate, se poate citi în DEX…

IMBECÍL, -Ă, imbecili, -e, s. m. și f. (Adesea termen de ocară) Persoană cu capacități mintale foarte reduse, lipsită de facultatea de a înțelege ușor; slab de minte, neghiob, nătărău.

BISÉRICĂ 1. Clădire destinată celebrării unui cult creștin. 2. Instituția creștinismului în ansamblu. 3. Comunitate întemeiată de Isus Hristos, alcătuită din totalitatea celor care cred în acesta; semn al comuniunii oamenilor cu Dumnezeu. Ansamblul credincioșilor reuniți într-o comuniune creștină locală. Biserica ortodoxă – Lat. basilica.

Am aflat recent că în Germania, o țară din Europa, Europă în care ne dorim cu toții să ne integrăm cultural, spiritual și economic, Biserica este al doilea cel mai mare angajator. Mai scriu o dată…în Germania, Biserica este al doilea cel mai mare angajator din țară.

PETRE ȚUȚEA! 23 de vorbe celebre, un singur spirit, o poveste!

Și, se întâmplă acest lucru pentru că preoții lor au multă treabă, extrem de multă treabă. În Germania se derulează, anual, sute de proiecte sociale care au în centrul lor, cum altfel, enoriașul și problemele sale.

Sume de ordinul miliardelor de euro se întorc anual către comunități sub forma unor proiecte sociale de o complexitate halucinantă.

La noi, Biserica, așezată comod pe o avuție nici astăzi evaluată corect, DOAR COLECTEAZĂ, motiv pentru care, retoric, vă întreb pe voi, cititorilor, dacă este sau nu normal să băgăm CASE DE MARCAT în BISERICI! Evident, este vorba, de fapt, despre o schimbare fundamentală de abordare a rolului pe care Biserica Ortodoxă ar trebui să și-l asume în fiecare comunitate.

Imbecilii se vor năpusti peste acest text cu blestemele cuvenite! Le voi suporta cu smerenie pentru că sunt și eu creștin ortodox, smerenie care, așa cum bine știm și vedem cu toții, pare a nu fi tocmai la îndemâna popilor care nu-și pot savura bășinile decât în mercedesuri clasa S.

VIDEO FABULOS! Asemenea lui BIRLIC, românii nu au o problemă cu ȘPAGA, ci cu mărimea ei!

Nu toți preoții sunt la fel. Pe cei cu har, dedicați cu adevărat rolului pe care ar trebui să-l aibă preotul și Biserica în evoluția unei comunități, nu-i cunoaștem. Muncesc, pur și simplu, în slujba oamenilor, cu dăruire, modestie și cu frică de Dumnezeu.

Ceilalți însă, sprijinindu-se pe cirezile de imbecili (vorba regretatului Țutea), vor lista la Bursă, cât de curând, o instituție care nu ne mai aparține de multă vreme. Biserica noastră ortodoxă! AMIN!

Cătălin Dumitriu

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: