SUNT GAY…și cu asta, basta! Vă convine sau nu, am dreptul să fiu ce vreau eu să fiu!

Halucinant! Acesta este cuvântul relevant pentru nebunia cu care, niște unii, nu știu dacă mai isteți sau mai tonți, nu știu dacă mai agresivi sau mai puțin agresivi, dar cu siguranță mult mai medievali decât majoritatea cetățenilor europeni, s-au năpustit, strict electoral și nu din alte rațiuni, asupra celor care au alte opțiuni sentimentale, intime.

Așa se face că „dușmanul” clasei muncitoare și pensionare capătă, cu o cadență îngrijorătoare, „închipuiri” diferite, după caz și în funcție de context: ieri Soroș, astăzi multinaționalele, mâine comunitatea gay etc.

Evident, preocuparea pentru securizarea „bunăstării colective” este un atribut confiscat programatic de o majoritate toxică, incapabilă să înțeleagă că nu de fiecare dată meschinele ei interese politice de moment coincid cu fotografia contemporană a civilizației moderne.

Oamenii și-au câștigat, de-alungul istoriei, așa cum au știut, așa cum au putut, niște drepturi: au scăpat de sclavie, și-au câștigat dreptul la vot, dreptul la Justiție, dreptul la muncă, dreptul la liberă exprimare și dreptul de a fi așa cum vor ei să fie, atâta vreme cât nu fac rău celorlalți.

Astăzi, și aici, în România, niște oameni absolut normali își doresc să le fie recunoscut dreptul de a fi așa cum vor ei să fie. Discriminarea, indiferent care sunt formele ei de agregare, naște monștri și numără victime.

Închei, spunând, foarte simplu, că nici unul, dar absolut nici unul dintre voi, cei incapabili să respectați necondiționat dreptul cuiva de A FI, nu-mi puteți mie interzice, prin lege, să fiu ceea ce vreau eu să fiu: popă, deputat, președinte de țară, medic, boschetar, interlop, profesor, astronaut, militar, pompier sau gay!

Așa că, asumat, ferm și foarte sincer, medievalilor, săptămâna asta am decis să fiu așa cum nu vă convine vouă să fiu!

Sunt GAY! Și cu asta, basta!

Cătălin Dumitriu

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: