ZIUA EUROPEI, despre joaca ei cu păpușile și despre URSUL care mănâncă și cadavre!


Mai tânărul Macron, ales recent președinte peste o națiune aflată în căutarea unui lider autentic, încă din primele zile ale ratatului mandat Hollande, ar trebui să fie, potrivit așteptărilor, cel care, alături de taciturna Merkel, va face respirație gură la gură unei Europe care, recent, din neatenție, așa cum a făcut ea de fiecare dată, s-a lovit tare la cap, pe când se juca, în fața blocului, cu păpușile ei preferate: România și Bulgaria.


Așa se face că, preocupată de jocul ei de-a școala, cu păpușile, Europa nu a fost deloc atentă când un URS mare și maron, cu bale la gură, mort de foame și scăpat recent de la Zoo, după ani întregi de izolare, ani în care a mâncat ce i s-a dat și a suferit teribil în captivitatea cu care niciodată nu a fost obișnuit, a apărut din senin în fața blocului și, mormâind fioros, a speriat-o pe delicata Europă. Și ea, sărăcuța, de spaimă, s-a lovit la cap!
Astăzi, de ziua ei, și după experiența neplăcută cu ursul și cu păpușelele, Europa are nevoie mai mult decât oricând de cuvinte frumoase, de încurajare. De un sincer LA MULȚI ANI din partea fiecăruia dintre noi, de liniște și de părinți mai severi care să înțeleagă că Europa nu se mai poate juca în fața blocului, nesupravegheată.
Ursul nu s-a mai întors la Zoo, bântuie și astăzi pe străzi, hămesit încă de foame, victimă fiind a unui șoc post-traumatic generat de impertinența cu care Gorbaciov, acum foarte mulți ani, și-a permis să pună pe el furtunul cu apă, să-l spele un pic și să-i taie ghearele.
La mulți ani, EUROPA! Fii mai atentă! Când le este foarte foame, trebuie să știi că urșilor nu le mai pasă de nimic!
Mănâncă și cadavre!

Cătălin Dumitriu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: