CÂND MITRALIERELE ȚĂCĂNE, SPIRITELE ÎNCĂ SE ÎNCHEIE LA ȘIRETURI…

Oamenii au fost zămisliți din dragoste și zâmbete. Cel puțin așa-mi spuneau cei mari atunci când în Paradis aveam loc toți, fără să ne îngrămădim. Puii de oameni nu știu să urască, învață mai târziu, cam tot atunci când încep a-și încheia singuri șireturile.

guns

Părinții de oameni nu pun mare preț pe micile răutăți ale „puilor” și sunt, paradoxal, mândri când progenitura începe să priceapă cum este, de fapt, viața. Violența, indiferent care este expresia ei brută, hrănește un ciudat instinct de supraviețuire.

O vorbă urâtă aruncată la nervi are o valoare similară cu țăcănitul unei mitraliere, indiferent de cine este ținută în mână, în orice colț al acestui din ce în ce mai neîncăpător Pământ. Oamenii mor câte un pic ori de câte ori alții, închipuiți mai buni, împușcă cu vorbe, cu ură, cu tunuri de apă sau cu muniție de război.

Realitatea nu mai este de mult o poveste cu elfi, zâne sau pitici. Unii mor aici, stafidiți de boli și suferințe, pe paturi insalubre de spital. Altii mor dincolo, sfârtecați de războaie fără cauză și fără învingători. Unii mori executați în discoteci. Toți murim la un moment dat, este doar o chestiune de timp și de conjuctură.

Delegarea de competențe în ceea ce privește împărțirea morții am făcut-o tot noi, oamenii. Unii dintre noi au primit, metaforic vorbind, un mandat al morții și o împart discriminatoriu, după reguli doar de ei inventate și știute. Sunt convins că cei care împart moarte au în buzunare și biletul care conține expunerea de motive, fie că este vorba despre americani, francezi, sirieni, britanici, ruși sau islamiști! Moartea este identică, doar povestea ei diferă, de la caz la caz…

Când mitralierele țăcăne, toate spiritele tac. Pentru că ele, spiritele, nu vor învăța niciodată să se încheie singure la șireturi. Rămân pururi curate, liniștite, cu zâmbetul pe buze…

Fiți buni, rămâneți copii și ne va fi mai bine!

Un gând despre „CÂND MITRALIERELE ȚĂCĂNE, SPIRITELE ÎNCĂ SE ÎNCHEIE LA ȘIRETURI…

Adăugă-le pe ale tale

Ai un comentariu?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by WordPress.com. Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: